Fincanda Kadayıf |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fincanda Kadayıf![]() 150 gr tel kadayıf 3 kaşık tereyağ 3 kaşık pekmez ( ben dut pekmezi kulandım ama üzüm pekmezi daha güzel olur ) 1 bardak iri dövülmüş ceviz Yapılışı: Tereyağını eritin,içine kadayıfları alıp elinizle iyice karıştırıp tüm kadayfın yağlanmasını sağlayın ![]() Ardından bu karışımın içine pekmezi de ekleyin ve tekrar karıştırın ![]() İstediğiniz boy bir fincan alın ( ben türk kahvesi fincanlarından kullandım, ufak porsiyon daha iyi olur kanaatindeyim ) ![]() Kadayıftan fincanın yarınına kadar koyup iyice bastırın ortasına cevizi ekleyin ( 2-3 çay kaşığı kadar ) ve üzerine yine fincanı tamamen dolduracak kadar kadayıfı ekleyip iyice bastırın Fincanı ters çevirip pişireceğiniz tepsiye alın![]() 200 derece fırında yaklaşık 10-15 dk pişirdim ben Çıkarınca da hazırladığınız şerbetten her bir kümbetin üzerine yavaş yavaş dökün![]() Önemli: Tel kadayıfın fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin Şerbetin de ( soğuğa yakın) ılıklaşmasını bekleyin ki kadayıf hamur olmasın Ayrıca kümbetlerin üst kısmının kuru kalmaması için, ara sıra bir kaşık yardımıyla şerbeti kümbetlerin üst kısmından dökün
|
|
|
|