ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fincanda Kadayıf (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251359)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 10:33 AM

Fincanda Kadayıf
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

150 gr tel kadayıf
3 kaşık tereyağ
3 kaşık pekmez ( ben dut pekmezi kulandım ama üzüm pekmezi daha güzel olur )
1 bardak iri dövülmüş ceviz

Yapılışı:
Tereyağını eritin,içine kadayıfları alıp elinizle iyice karıştırıp tüm kadayfın yağlanmasını sağlayın.
Ardından bu karışımın içine pekmezi de ekleyin ve tekrar karıştırın.
İstediğiniz boy bir fincan alın ( ben türk kahvesi fincanlarından kullandım, ufak porsiyon daha iyi olur kanaatindeyim ).
Kadayıftan fincanın yarınına kadar koyup iyice bastırın.ortasına cevizi ekleyin ( 2-3 çay kaşığı kadar ) ve üzerine yine fincanı tamamen dolduracak kadar kadayıfı ekleyip iyice bastırın.Fincanı ters çevirip pişireceğiniz tepsiye alın.
200 derece fırında yaklaşık 10-15 dk pişirdim ben.Çıkarınca da hazırladığınız şerbetten her bir kümbetin üzerine yavaş yavaş dökün.


Önemli: Tel kadayıfın fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin. Şerbetin de ( soğuğa yakın) ılıklaşmasını bekleyin ki kadayıf hamur olmasın.Ayrıca kümbetlerin üst kısmının kuru kalmaması için, ara sıra bir kaşık yardımıyla şerbeti kümbetlerin üst kısmından dökün.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.