![]() |
Fincanda Kadayıf
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
150 gr tel kadayıf 3 kaşık tereyağ 3 kaşık pekmez ( ben dut pekmezi kulandım ama üzüm pekmezi daha güzel olur ) 1 bardak iri dövülmüş ceviz Yapılışı: Tereyağını eritin,içine kadayıfları alıp elinizle iyice karıştırıp tüm kadayfın yağlanmasını sağlayın. Ardından bu karışımın içine pekmezi de ekleyin ve tekrar karıştırın. İstediğiniz boy bir fincan alın ( ben türk kahvesi fincanlarından kullandım, ufak porsiyon daha iyi olur kanaatindeyim ). Kadayıftan fincanın yarınına kadar koyup iyice bastırın.ortasına cevizi ekleyin ( 2-3 çay kaşığı kadar ) ve üzerine yine fincanı tamamen dolduracak kadar kadayıfı ekleyip iyice bastırın.Fincanı ters çevirip pişireceğiniz tepsiye alın. 200 derece fırında yaklaşık 10-15 dk pişirdim ben.Çıkarınca da hazırladığınız şerbetten her bir kümbetin üzerine yavaş yavaş dökün. Önemli: Tel kadayıfın fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin. Şerbetin de ( soğuğa yakın) ılıklaşmasını bekleyin ki kadayıf hamur olmasın.Ayrıca kümbetlerin üst kısmının kuru kalmaması için, ara sıra bir kaşık yardımıyla şerbeti kümbetlerin üst kısmından dökün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.