![]() |
Boza Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Boza Tatlısı![]() Boza köpüğü için 500 ml boza 200 ml krema Leblebi helvası için 500 gr leblebi unu 500 gr tereyağı 500 gr toz şeker 1 ml su Boza dondurması için 1 ml boza 4 yumurta sarısı 200 ml süt 100 gr toz şeker Leblebi ekmeği için 540 yumurta beyazı 600 gr toz şeker 750 gr un 900 gr bütün leblebi Tuz Boza tatlısı: Krema ve bozayı mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın ![]() Tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Dondurma için geniş bir kapta boza, yumurta sarıları, süt ve toz şekeri iyice çırpın ![]() ![]() Leblebi ekmeği için gerekli tüm malzemeyi geniş bir kapta iyice yoğurun ![]() ![]() ![]() Ekmeğin üzerine helvadan sürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|