Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
boza, tatlısı

Boza Tatlısı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Boza Tatlısı





Boza köpüğü için
500 ml boza
200 ml krema

Leblebi helvası için
500 gr leblebi unu
500 gr tereyağı
500 gr toz şeker
1 ml su

Boza dondurması için
1 ml boza
4 yumurta sarısı
200 ml süt
100 gr toz şeker

Leblebi ekmeği için
540 yumurta beyazı
600 gr toz şeker
750 gr un
900 gr bütün leblebi
Tuz

Boza tatlısı:
Krema ve bozayı mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın

Tereyağını eritin Leblebi ununu yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırıp 5-6 dakika kavurun Şeker ve suyu ilave edin Birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın

Dondurma için geniş bir kapta boza, yumurta sarıları, süt ve toz şekeri iyice çırpın Üzerini kapatıp derin dondurucuda bekletin

Leblebi ekmeği için gerekli tüm malzemeyi geniş bir kapta iyice yoğurun 170 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin Soğuyunca leblebi ekmeğine istenilen şekli verip, kalıp veya bıçak yardımıyla 20 parçaya kesin

Ekmeğin üzerine helvadan sürün Üzerine frambuazları dizin Soğuk boza köpüğü ekleyin Daha sonra tekrar ekmek ve helva koyup sandviç haline getirin En üste tekrar boza köpüğü ve toz tarçın döküp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.