![]() |
Pembe Sütlaç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pembe Sütlaç![]() 1 çorba kaşığı buğday nişastası 1 ![]() 1 kibrit kutusu lohusa şekeri 3 su bardağı süt 1 çay bardağı pirinç 1 paket vanilya Yarım su bardağı toz şeker 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 tutam tuz 150 gr kiraz vişne ve karadut 2 çorba kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı Pembe sütlaç: Su ve lohusa şekerini tencereye alıp suyun rengi kırmızı olana ve lohusa şekeri eriyene kadar kaynatın ![]() ![]() Pirinç, tuz ve 1 bardak lohusa şekeri suyunu tencereye alıp pirinçler yumuşayana kadar haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sütlacı hafif ıslatılmış ortası delik kalıba döküp buzdolabında 1 gece bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|