Pembe Sütlaç |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pembe Sütlaç1 çorba kaşığı buğday nişastası 15 su bardağı su 1 kibrit kutusu lohusa şekeri 3 su bardağı süt 1 çay bardağı pirinç 1 paket vanilya Yarım su bardağı toz şeker 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 tutam tuz 150 gr kiraz vişne ve karadut 2 çorba kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı Pembe sütlaç: Su ve lohusa şekerini tencereye alıp suyun rengi kırmızı olana ve lohusa şekeri eriyene kadar kaynatınSoğumaya bırakın Pirinç, tuz ve 1 bardak lohusa şekeri suyunu tencereye alıp pirinçler yumuşayana kadar haşlayınVanilya,toz şeker,süt ve limon kabuğunu ilave edinArada bir karıştırarak 15-20 dakika pişirinNişastayı kalan lohusa şekeri suyunda ezinNişastalı suyu kaynamakta olan sütlaca ekleyip hızla karıştırınİyice koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın Sütlacı hafif ıslatılmış ortası delik kalıba döküp buzdolabında 1 gece bekletinErtesi gün servis tabağına ters çevirip alınOrtasını orman meyveleriyle süsleyip üzerine fıstık serpinServis yapın |
|