ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pembe Sütlaç (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251213)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 10:57 AM

Pembe Sütlaç
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1 çorba kaşığı buğday nişastası
1.5 su bardağı su
1 kibrit kutusu lohusa şekeri
3 su bardağı süt
1 çay bardağı pirinç
1 paket vanilya
Yarım su bardağı toz şeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 tutam tuz
150 gr kiraz
vişne ve karadut
2 çorba kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı

Pembe sütlaç:
Su ve lohusa şekerini tencereye alıp suyun rengi kırmızı olana ve lohusa şekeri eriyene kadar kaynatın.Soğumaya bırakın.

Pirinç, tuz ve 1 bardak lohusa şekeri suyunu tencereye alıp pirinçler yumuşayana kadar haşlayın.Vanilya,toz şeker,süt ve limon kabuğunu ilave edin.Arada bir karıştırarak 15-20 dakika pişirin.Nişastayı kalan lohusa şekeri suyunda ezin.Nişastalı suyu kaynamakta olan sütlaca ekleyip hızla karıştırın.İyice koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın.

Sütlacı hafif ıslatılmış ortası delik kalıba döküp buzdolabında 1 gece bekletin.Ertesi gün servis tabağına ters çevirip alın.Ortasını orman meyveleriyle süsleyip üzerine fıstık serpin.Servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.