![]() |
Pembe Sütlaç
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
1 çorba kaşığı buğday nişastası 1.5 su bardağı su 1 kibrit kutusu lohusa şekeri 3 su bardağı süt 1 çay bardağı pirinç 1 paket vanilya Yarım su bardağı toz şeker 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 tutam tuz 150 gr kiraz vişne ve karadut 2 çorba kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı Pembe sütlaç: Su ve lohusa şekerini tencereye alıp suyun rengi kırmızı olana ve lohusa şekeri eriyene kadar kaynatın.Soğumaya bırakın. Pirinç, tuz ve 1 bardak lohusa şekeri suyunu tencereye alıp pirinçler yumuşayana kadar haşlayın.Vanilya,toz şeker,süt ve limon kabuğunu ilave edin.Arada bir karıştırarak 15-20 dakika pişirin.Nişastayı kalan lohusa şekeri suyunda ezin.Nişastalı suyu kaynamakta olan sütlaca ekleyip hızla karıştırın.İyice koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. Sütlacı hafif ıslatılmış ortası delik kalıba döküp buzdolabında 1 gece bekletin.Ertesi gün servis tabağına ters çevirip alın.Ortasını orman meyveleriyle süsleyip üzerine fıstık serpin.Servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.