![]() |
Madalyon |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Madalyon![]() Hamur için 400 gr un 35 gr yaş maya 75 gr tozşeker Yarım litre süt 1 paket vanilya 1 tutam tuz 75 gr tereyağı İç malzeme için 300 gr badem 200 gr pudraşeker 1 çorba kaşığı gülsuyu 2 damla acıbadem esansı 2 çorba kaşığı süt 2 yumurta 100 gr kuşüzümü 75 gr portakal kabuğu şekerlemesi Süslemek için 100 gr pudraşeker Madalyon: Hamur için unu yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın ![]() edin ![]() ![]() ![]() ![]() Bademleri ve kuşüzümlerini yumuşaması için ayrı kaplarda sıcak suda bekletin ![]() gelinceye kadar ezin ![]() ![]() Hazırladığınız karışıma bademleri, gülsuyunu, acıbadem esansını, kuş üzümünü ve küçük kesilmiş portakal kabuğu şekerlemesini de ekleyip tekrar karıştırın ![]() Mayalanmış hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın Bir santim kalınlığında açın ![]() ![]() Yağlanmış fırın tepsisine aktarıp 15 dakika dinlendirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|