ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Madalyon (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251161)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:06 AM

Madalyon
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Hamur için
400 gr un
35 gr yaş maya
75 gr tozşeker
Yarım litre süt
1 paket vanilya
1 tutam tuz
75 gr tereyağı

İç malzeme için
300 gr badem
200 gr pudraşeker
1 çorba kaşığı gülsuyu
2 damla acıbadem esansı
2 çorba kaşığı süt
2 yumurta
100 gr kuşüzümü
75 gr portakal kabuğu şekerlemesi

Süslemek için
100 gr pudraşeker

Madalyon:
Hamur için unu yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. 1 çorba kaşığı şeker, tuz, maya ve ılık sütün yarısını ilave
edin. 15 dakika bekletin. Şeker, vanilya, tereyağı ve kalan sütü ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika mayalandırın.

Bademleri ve kuşüzümlerini yumuşaması için ayrı kaplarda sıcak suda bekletin.Bademlerin kabuklarını soyup un haline
gelinceye kadar ezin. Pudraşeker, yumurtalar ve sütü büyük bir kapta çırpın.

Hazırladığınız karışıma bademleri, gülsuyunu, acıbadem esansını, kuş üzümünü ve küçük kesilmiş portakal kabuğu şekerlemesini de ekleyip tekrar karıştırın.

Mayalanmış hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın Bir santim kalınlığında açın. Hamurun üzerine iç malzemeyi yayıp rulo şeklinde sarın.

Yağlanmış fırın tepsisine aktarıp 15 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış180 dereceye ayarlı fırında 60 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine pudraşeker, gülsuyu ve sıcak su karışımını sürün. 1 saat kadar bekletip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.