![]() |
Madalyon
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Hamur için 400 gr un 35 gr yaş maya 75 gr tozşeker Yarım litre süt 1 paket vanilya 1 tutam tuz 75 gr tereyağı İç malzeme için 300 gr badem 200 gr pudraşeker 1 çorba kaşığı gülsuyu 2 damla acıbadem esansı 2 çorba kaşığı süt 2 yumurta 100 gr kuşüzümü 75 gr portakal kabuğu şekerlemesi Süslemek için 100 gr pudraşeker Madalyon: Hamur için unu yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. 1 çorba kaşığı şeker, tuz, maya ve ılık sütün yarısını ilave edin. 15 dakika bekletin. Şeker, vanilya, tereyağı ve kalan sütü ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika mayalandırın. Bademleri ve kuşüzümlerini yumuşaması için ayrı kaplarda sıcak suda bekletin.Bademlerin kabuklarını soyup un haline gelinceye kadar ezin. Pudraşeker, yumurtalar ve sütü büyük bir kapta çırpın. Hazırladığınız karışıma bademleri, gülsuyunu, acıbadem esansını, kuş üzümünü ve küçük kesilmiş portakal kabuğu şekerlemesini de ekleyip tekrar karıştırın. Mayalanmış hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın Bir santim kalınlığında açın. Hamurun üzerine iç malzemeyi yayıp rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine aktarıp 15 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış180 dereceye ayarlı fırında 60 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine pudraşeker, gülsuyu ve sıcak su karışımını sürün. 1 saat kadar bekletip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.