Havuç Lokumu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuç Lokumu![]() 4 iri havuç 2 su bardağı tozşeker 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz 1 tatlı kaşığı tarçın 1 paket (200 gr) petibör bisküvi 1 su bardağı hindistancevizi Havuç lokumu: Havuçları temizleyip rendeleyin Tencereye alıp tozşekeri ilave edin Sürekli karıştırarak kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin Ateşten alıp ılınmaya bırakın![]() Bisküviyi robotta ufalayın Havuçlu karışıma bisküvi, ceviz ve tarçını ekleyip iyice karıştırın Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın Hindistancevizine bulayıp düz bir tepsiye dizin Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra küçük kağıt kalıplara yerleştirin ve servis tabağına dizin
|
|
|
|