Kirazlı Tiramisu Kup |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kirazlı Tiramisu Kup![]() 400 gr kiraz 3 yumurta sarısı 6 çorba kaşığı tozşeker 3 çorba kaşığı un 1 paket vanilya 1 su bardağı süt 1 kutu labne peyniri Yarım su bardağı kırmızı şarap (veya vişne suyu) Yarım su bardağı su 1 portakalın rendelenmiş kabuğu 8-9 kedidili (savoyer) bisküvi 4 çorba kaşığı file badem 1 çorba kaşığı pudraşeker Kirazlı tiramisu kup: Yumurta sarılarını tencerede çırpın Un, 3 kaşık tozşeker, vanilya ve sütü ekleyip yedirinceye kadar çırpın Karışımı tencereye alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin Ocaktan alıp soşumaya bırakın Çukur bir kaba alıp mikserle 2 dakika çırpın Peyniri ekleyip karıştırın![]() Kirazların saplarını ve çekirdeklerini temizleyin şarap, su, portakal kabuşu ve kalan şekeri bir kaba alıp 10 dakika kaynatın Kirazları ilave edip 2-3 dakika haşlayın![]() Kedidili bisküvilerini 2-3 parçaya bölüp kuplara paylaştırın Üzerlerine pişirdişiniz kiraz ve sosundan birkaç kaşık gezdirin Muhallebiyi paylaştırıp kalan kirazları üstüne ekleyip servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|