![]() |
Kirazlı Tiramisu Kup
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
400 gr kiraz 3 yumurta sarısı 6 çorba kaşığı tozşeker 3 çorba kaşığı un 1 paket vanilya 1 su bardağı süt 1 kutu labne peyniri Yarım su bardağı kırmızı şarap (veya vişne suyu) Yarım su bardağı su 1 portakalın rendelenmiş kabuğu 8-9 kedidili (savoyer) bisküvi 4 çorba kaşığı file badem 1 çorba kaşığı pudraşeker Kirazlı tiramisu kup: Yumurta sarılarını tencerede çırpın. Un, 3 kaşık tozşeker, vanilya ve sütü ekleyip yedirinceye kadar çırpın. Karışımı tencereye alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp soşumaya bırakın. Çukur bir kaba alıp mikserle 2 dakika çırpın. Peyniri ekleyip karıştırın. Kirazların saplarını ve çekirdeklerini temizleyin. şarap, su, portakal kabuşu ve kalan şekeri bir kaba alıp 10 dakika kaynatın. Kirazları ilave edip 2-3 dakika haşlayın. Kedidili bisküvilerini 2-3 parçaya bölüp kuplara paylaştırın. Üzerlerine pişirdişiniz kiraz ve sosundan birkaç kaşık gezdirin. Muhallebiyi paylaştırıp kalan kirazları üstüne ekleyip servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.