![]() |
Kestaneli Balkabağı Lokumu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestaneli Balkabağı Lokumu![]() 1 kg doğranmış balkabağı 1 su bardağı tozşeker 1 paket vanilya 1 çay kaşığı tarçın 2 ![]() 20-25 haşlanmış ve soyulmuş kestane Süslemek için 100 gr eritilmiş bitter çikolata 2 çorba kaşığı karışık inci şekerlemeleri 1 çorba kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı Kestaneli balkabağı lokumu: Balkabağı, vanilya, tarçın ve tozşekeri tencereye alıp kabak iyice yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak haşlayın ![]() Ocaktan alıp çatalla ezerek püre yapın ![]() ![]() Bisküvileri ufalayıp un haline getirin ![]() ![]() ![]() elinizde önce yuvarlayıp sonra hafifçe düzleştirin ![]() ![]() Hazırladığınız topların üçte birinin üzerini eritilmiş çikolata ile kaplayıp antepfıstığına bulayın ![]() gezdirip inci şekerlemeleriyle süsleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|