![]() |
Kestaneli Balkabağı Lokumu
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
1 kg doğranmış balkabağı 1 su bardağı tozşeker 1 paket vanilya 1 çay kaşığı tarçın 2.5 paket pötibör bisküvi 20-25 haşlanmış ve soyulmuş kestane Süslemek için 100 gr eritilmiş bitter çikolata 2 çorba kaşığı karışık inci şekerlemeleri 1 çorba kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı Kestaneli balkabağı lokumu: Balkabağı, vanilya, tarçın ve tozşekeri tencereye alıp kabak iyice yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak haşlayın. Ocaktan alıp çatalla ezerek püre yapın. Soğumaya bırakın. Bisküvileri ufalayıp un haline getirin. Kabak püresini ekleyip karıştırın. Karışımdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Parçaları elinizde önce yuvarlayıp sonra hafifçe düzleştirin. Ortalarına 1’er kestane yerleştirip kapatın ve tekrar yuvarlayın. Hazırladığınız topların üçte birinin üzerini eritilmiş çikolata ile kaplayıp antepfıstığına bulayın. Kalanların üzerlerine çikolata gezdirip inci şekerlemeleriyle süsleyin. Balkabağı lokumlarını renkli pasta kağıtlarının içine yerleştirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.