Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kestaneli, kup

Kestaneli Kup

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Kup





600 gr kestane
1 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı likör
15 su bardağı çırpılmış süt kreması

Süsleme için:
Çırpılmış kremşanti
Kakako

Kestaneli kup:
Kestanelerin kabuğunu bıçakla çizin Bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave ederek yaklaşık 40 dakika haşlayın Kestaneleri soyup robotta püre haline getirin

Kakao, 2 çorba kaşığı pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı likör ve çırpılmış süt kremasını kestane püresine ekleyin Robotun orta devir hızında 1 dakika kadar karıştırın

Hazırladığınız kestaneli kremayı kaşık kaşık alarak sıkma torbasına doldurun Buzdolabına alıp yarım saaat kadar bekletin 4 tane servis kupunu buzdolabına alıp soğutun

Krema sıkma torbasını buzdolabından alın Yıldız uç kullanarak kremayı, soğuk kuplara sıkarak paylaştırın Çırpılmış soğuk kremşanti ve kakao ile süsleyip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.