Muzlu Krema |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Krema![]() 3 çorba kaşığı un 5 muz Yarım su bardağı su 2 su bardağı süt Yarım su bardağı rendelenmiş hindistancevizi 50 gr tozşeker Süslemek için 20 muz dilimi 1 limonun suyu 2 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi Muzlu krema: Muzları soyup küp doğrayın Bir kaba alıp yarım bardak su ilave edin Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 4 dakika yüksek ateşte pişirin![]() Sütü tencereye alın Un, rendelenmiş hindistancevizi ve şekeri ilave edip çırpma teli ile çırpın Kısık ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırarak pişirin Ocaktan alıp muzlu karışımı ekleyin Karıştırıp bardaklara paylaştırın Üzerini muz dilimleri ve hindistancevizi ile süsleyin Buzdolabında 10 dakika bekletip servis yapın
|
|
|
|