Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karamelli, mısır, patlamış

Karamelli Patlamış Mısır

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karamelli Patlamış Mısır





1 su bardağı tereyağı
2 su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı glikoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya aroması
4 su bardağı patlamış mısır

Karamelli patlamış mısır:
Tereyağı, şeker, glikoz, tuz ve vanilya aromasını büyük bir tencereye alın Şeker eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın Kaynamaya başladıktan sonra karıştırma işlemini bırakarak 4 dakika kendi halinde kaynatın Patlamış mısırları ekleyip hızlıca harmanlayın

Karamelli mısırları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın önceden ısıtılmış 90 derece fırında 15 dakikada bir karıştırarak 1 saat pişirin Fırından alıp soğuduktan sonra külahların içinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.