![]() |
Karamelli Patlamış Mısır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
1 su bardağı tereyağı 2 su bardağı esmer şeker Yarım su bardağı glikoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı vanilya aroması 4 su bardağı patlamış mısır Karamelli patlamış mısır: Tereyağı, şeker, glikoz, tuz ve vanilya aromasını büyük bir tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başladıktan sonra karıştırma işlemini bırakarak 4 dakika kendi halinde kaynatın. Patlamış mısırları ekleyip hızlıca harmanlayın. Karamelli mısırları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın. önceden ısıtılmış 90 derece fırında 15 dakikada bir karıştırarak 1 saat pişirin. Fırından alıp soğuduktan sonra külahların içinde servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.