Erikli Ve Hindistancevizli Pelte |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erikli Ve Hindistancevizli Pelte1 kg kırmızı erik 2 su bardağı su 2 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çay bardağı toz şeker Üzeri için 3 erik Taze nane yaprakları 1 çay bardağı rendelenmiş hindistan cevizi Erikli ve hindistancevizli pelte: Üzeri için eriklerin çekirdeklerini ayırıp küp şeklinde doğrayınHindistan cevizi ile karıştırıp en az iki saat bekletin Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp yıkayın ve tencereye alınÜzerini örtecek kadar su ilave edip erikler yumuşayıncaya kadar pişirinOcaktan alıp süzgeç yardımıyla suyunu süzünSuyundan iki bardak kadarını ayırın Erik suyu, su, şeker ve nişastayı tencerede karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirinOcaktan alıp kaselere paylaştırınHindistan cevizli, erikli karışım ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın |
|