ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Erikli Ve Hindistancevizli Pelte (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250997)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:33 AM

Erikli Ve Hindistancevizli Pelte
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1 kg kırmızı erik
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker

Üzeri için
3 erik
Taze nane yaprakları
1 çay bardağı rendelenmiş hindistan cevizi

Erikli ve hindistancevizli pelte:
Üzeri için eriklerin çekirdeklerini ayırıp küp şeklinde doğrayın.Hindistan cevizi ile karıştırıp en az iki saat bekletin.

Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp yıkayın ve tencereye alın.Üzerini örtecek kadar su ilave edip erikler yumuşayıncaya kadar pişirin.Ocaktan alıp süzgeç yardımıyla suyunu süzün.Suyundan iki bardak kadarını ayırın.

Erik suyu, su, şeker ve nişastayı tencerede karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ocaktan alıp kaselere paylaştırın.Hindistan cevizli, erikli karışım ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.