Safranlı Peynir Helvası |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Safranlı Peynir Helvası250 gr tereyağı 500 gr tuzsuz dilpeyniri 400 gr un 100 gr irmik 750 gr tozşeker 1 tutam toz safran Süslemek için Nar taneleri Rendelenmiş hindistancevizi Safranlı peynir helvası: Dilpeynirini küçük parçalar şeklinde kesin Tereyağını tavada eritip peynir ve safranı ekleyin Peynir iyice eridikten sonra irmik ve unu azar azar ekleyin Un ve irmiğin rengi değişene ve kokusu gidene kadar kısık ateşte pişirin Şekeri ekleyip pişirmeye devam edinHelvayı ocaktan alıp dikdörtgen bir tepsinin içine dökün ve üzerini kaşığın tersiyle düzeltin Helvayı iyice soğuduktan sonra baklava dilimi şeklinde kesin Servis tabağına alıp üzerlerini hindistancevizi ve nar taneleriyle süsleyerek servis yapın |
|