Dondurmalı Fransız Tostu |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dondurmalı Fransız Tostu4 dilim beyaz tost ekmeği 1 yumurta 1 su bardağı süt 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı toz şeker 250 gr çilek 1 yemek kaşığı toz şeker 4 top vanilyalı dondurma Kızartmak için Ayçiçeği yağı Dondurmalı Fransız tostu: Bir kapta süt, yumurta, vanilya ve şekeri mikserle çırpın Ekmek dilimlerinin iki tarafını da bu karışıma iyice bastırın Tavaya bir çay bardağı ayçiçeği yağı aktarıp ekmeklerin her iki tarafını da kızartın ve soğumaya bırakın Çilekleri doğrayın ve bir tencerede şekerle birlikte suyunu çekinceye kadar pişirin Ekmekleri servis tabağına alın Üzerlerine çilek püresini paylaştırın Bir top dondurma ilave edip servis yapın |
|