ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dondurmalı Fransız Tostu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250928)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:45 AM

Dondurmalı Fransız Tostu
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

4 dilim beyaz tost ekmeği
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı toz şeker
250 gr çilek
1 yemek kaşığı toz şeker
4 top vanilyalı dondurma

Kızartmak için
Ayçiçeği yağı

Dondurmalı Fransız tostu:
Bir kapta süt, yumurta, vanilya ve şekeri mikserle çırpın. Ekmek dilimlerinin iki tarafını da bu karışıma iyice bastırın. Tavaya bir çay bardağı ayçiçeği yağı aktarıp ekmeklerin her iki tarafını da kızartın ve soğumaya bırakın.

Çilekleri doğrayın ve bir tencerede şekerle birlikte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Ekmekleri servis tabağına alın. Üzerlerine çilek püresini paylaştırın. Bir top dondurma ilave edip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.