Yumurtalı,Yoğurtlu Semizotu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı,Yoğurtlu Semizotu![]() Malzemeler (4 kişilik) 1 bağ semizotu 4 yumurta 100 gr tereyağı Tuz Üzerine İsteğe göre tereyağı (bizimki bir 100 gr vardı gene) Az salça ve pulbiber 1 kase yoğurt 2 diş ezilmiş sarmısak Semizotlarımızı ayıklayıp saplarıyla birlikte tuzlu suda haşlıyoruz Suyunun süzülmesi için süçgeçe koyup en az yarım saat bekletiyoruz Bir sahanda tereyağımızı eritip yumurtalarımızı kırıyoruz biraz tuz atıp karıştırararak pişiriyoruz![]() Resimdede görüldüğü üzere fokur fokur yumurtalarımızSüzülen semizotlarımızı servis tabağına alıp yumurtalarımızı yağıyla beraber semizotlarımızın üzerine döküyoruz Üstüne 1 kase yoğurt ve sarmısakla sos yapıp döküyoruz En üste ise gene tereyağlı ve salçalı sosumuzu yapıp servis yapıyoruz Bu malzemeler bir araya gelirde lezzetli olmazmı , afiyetler olsun![]() ![]() ![]() dır ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|