Yumurtalı,Yoğurtlu Semizotu |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı,Yoğurtlu SemizotuMalzemeler (4 kişilik) 1 bağ semizotu 4 yumurta 100 gr tereyağı Tuz Üzerine İsteğe göre tereyağı (bizimki bir 100 gr vardı gene) Az salça ve pulbiber 1 kase yoğurt 2 diş ezilmiş sarmısak Semizotlarımızı ayıklayıp saplarıyla birlikte tuzlu suda haşlıyoruzSuyunun süzülmesi için süçgeçe koyup en az yarım saat bekletiyoruzBir sahanda tereyağımızı eritip yumurtalarımızı kırıyoruz biraz tuz atıp karıştırararak pişiriyoruzResimdede görüldüğü üzere fokur fokur yumurtalarımız Süzülen semizotlarımızı servis tabağına alıp yumurtalarımızı yağıyla beraber semizotlarımızın üzerine döküyoruzÜstüne 1 kase yoğurt ve sarmısakla sos yapıp döküyoruzEn üste ise gene tereyağlı ve salçalı sosumuzu yapıp servis yapıyoruzBu malzemeler bir araya gelirde lezzetli olmazmı , afiyetler olsun dır |
|