Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabak, kavurması

Kabak Kavurması...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Kavurması...



Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı

Kabak 4 büyük boy
1000
Kabaklar yıkanır,uç kısımları kesilir ve küçük küp şeklinde doğranırSoğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranırBir tencerede yağ ile soğan sarartılır,kabaklar ilave edilerek 2-3 dakika kavrulurBulgur katılıp karıştırılarak biraz daha kavrulurDaha sonra pul biber,karabiber ve tuz atılarak karıştırılırKısık ateşte bulgur ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir
Soğan 1 büyük boy
100
Tereyağı veya margarin (erimiş) 1/2 su bardağı
100
Malatya köftelik bulgur 1/2 su bardağı
80
Pul biber 4 tatlı kaşığı
8
Karabiber 1 tatlı kaşığı
2
Tuz 2 tatlı kaşığı
12




NOT
Porsiyon Adeti : 4-6


Tokat yöresinden alınmıştırKalın kabuklu kabaklar için uygun bir yemektirSakız kabağı dışında türleri ile yapıldığında,kabağın iç kısmı çıkarılmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.