![]() |
Kabak Kavurması...
Malzeme
Miktar Gram Yapılışı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kabak 4 büyük boy 1000 Kabaklar yıkanır,uç kısımları kesilir ve küçük küp şeklinde doğranır.Soğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranır.Bir tencerede yağ ile soğan sarartılır,kabaklar ilave edilerek 2-3 dakika kavrulur.Bulgur katılıp karıştırılarak biraz daha kavrulur.Daha sonra pul biber,karabiber ve tuz atılarak karıştırılır.Kısık ateşte bulgur ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğan 1 büyük boy 100 Tereyağı veya margarin (erimiş) 1/2 su bardağı 100 Malatya köftelik bulgur 1/2 su bardağı 80 Pul biber 4 tatlı kaşığı 8 Karabiber 1 tatlı kaşığı 2 Tuz 2 tatlı kaşığı 12 NOT Porsiyon Adeti : 4-6 Tokat yöresinden alınmıştır.Kalın kabuklu kabaklar için uygun bir yemektir.Sakız kabağı dışında türleri ile yapıldığında,kabağın iç kısmı çıkarılmalıdır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.