ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kabak Kavurması... (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250909)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:07 AM

Kabak Kavurması...
 
Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Kabak 4 büyük boy
1000
Kabaklar yıkanır,uç kısımları kesilir ve küçük küp şeklinde doğranır.Soğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranır.Bir tencerede yağ ile soğan sarartılır,kabaklar ilave edilerek 2-3 dakika kavrulur.Bulgur katılıp karıştırılarak biraz daha kavrulur.Daha sonra pul biber,karabiber ve tuz atılarak karıştırılır.Kısık ateşte bulgur ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Soğan 1 büyük boy
100
Tereyağı veya margarin (erimiş) 1/2 su bardağı
100
Malatya köftelik bulgur 1/2 su bardağı
80
Pul biber 4 tatlı kaşığı
8
Karabiber 1 tatlı kaşığı
2
Tuz 2 tatlı kaşığı
12




NOT
Porsiyon Adeti : 4-6


Tokat yöresinden alınmıştır.Kalın kabuklu kabaklar için uygun bir yemektir.Sakız kabağı dışında türleri ile yapıldığında,kabağın iç kısmı çıkarılmalıdır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.