Beşemel Soslu Mantarli İspanak |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beşemel Soslu Mantarli İspanak![]() İçindekiler 500 gram ıspanak 100 gram mantar 1 adet soğan sıvı yağ Beşamel sos için 1,5 su bardağı süt 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı un 500 gram kaşar peynir Hazırlanışı Ispanaklar iyice yıkanıp temizlenir Temizlenen ıspanaklar parça parça kaynar suya batırılıp 1 dakika tutulup, çıkarılır Haşlanan ıspanaklar hemen soğuk suya konulur Bir tavada soğanlar ve mantarlar birlikte kavrulur Un yağ ile kavrulduktan sonra soğuk süt ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir Tepsinin tabanına ıspanak yaprakları serilir Kavrulmuş mantar ve soğanlar üzerine dökülür En üste beşamel sos konulup rendelenmiş kaşar peyniri serpilir Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında peynirler kızarıncaya kadar pişirilir Notlar Ispanaklar rengini kaybetmesin diye haşlandıktan sonra soğuk suya batırılıyor Ispanakları haşladığımız suyun rengi yeşeriyor Büyük ihtimalle vitaminin bir kısmı suya geçiyor Bu nedenle bu suyu atmayıp o gün çorba yapımında kullanabilirsiniz Çok lezzetli oluyor Zaten bütün malzemler pişmiş olduğu için peynirlerin erimesini beklemek yeterli
|
|
|
|