ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Beşemel Soslu Mantarli İspanak (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250905)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:07 AM

Beşemel Soslu Mantarli İspanak
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


İçindekiler

500 gram ıspanak

100 gram mantar

1 adet soğan

sıvı yağ

Beşamel sos için


1,5 su bardağı süt

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı un

500 gram kaşar peynir

Hazırlanışı

Ispanaklar iyice yıkanıp temizlenir.

Temizlenen ıspanaklar parça parça kaynar suya batırılıp 1 dakika tutulup, çıkarılır.

Haşlanan ıspanaklar hemen soğuk suya konulur.

Bir tavada soğanlar ve mantarlar birlikte kavrulur.

Un yağ ile kavrulduktan sonra soğuk süt ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir.

Tepsinin tabanına ıspanak yaprakları serilir.

Kavrulmuş mantar ve soğanlar üzerine dökülür.

En üste beşamel sos konulup rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.

Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında peynirler kızarıncaya kadar pişirilir.

Notlar
Ispanaklar rengini kaybetmesin diye haşlandıktan sonra soğuk suya batırılıyor.

Ispanakları haşladığımız suyun rengi yeşeriyor. Büyük ihtimalle vitaminin bir kısmı suya geçiyor. Bu nedenle bu suyu atmayıp o gün çorba yapımında kullanabilirsiniz. Çok lezzetli oluyor.

Zaten bütün malzemler pişmiş olduğu için peynirlerin erimesini beklemek yeterli.


.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.