Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabak, soslu, vinegret

Vinegret Soslu Kabak

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vinegret Soslu Kabak




4 kişilik

Malzemeler
500gr küçük boy kabak
1 diş ince kıyılmış sarımsak
Bir tutam tuz ve karabiber
1 tatlı kaşığı taneli hardal
½ tatlı kaşığı dijon hardalı
1 çorba kaşığı beyaz şarap sirkesi( ya da üzüm sirkesi)
2 çorba kaşığı doğal zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kıyılmış fesleğen

Hazırlanışı
Keskin bir bıçakla kabakları çaprazlamasına 2,5 cm’lik parçalar halinde kesip, su dolu bir tencereye koyun Tencereyi ateşe oturtup, kabakları iyice yumuşayana kadar (yaklaşık 5 dakika) kaynatın Bu arada sosu hazırlamak için sarmısak ve tuzu bir havana koyup, sarımsağı iyice dövdükten sonra, tuzlu sarımsak püresini bir kaseye aktarın Hardal, karabiber ve sirkeyi ekleyip, zeytinyağını azar azar ve çıparak katın Tencereyi ateşten alıp, kabakları bir süzgeçte süzerek, soğuk suya tutun Sularını yeniden iyice süzdürüp, 4 düz tabağa eşit miktarlarda koyun Üstlerine kasedeki sosu boşaltıp, kıyılmış fesleğenleri serperek, bekletmeden servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.