![]() |
Vinegret Soslu Kabak
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
4 kişilik... Malzemeler 500gr küçük boy kabak 1 diş ince kıyılmış sarımsak Bir tutam tuz ve karabiber 1 tatlı kaşığı taneli hardal ½ tatlı kaşığı dijon hardalı 1 çorba kaşığı beyaz şarap sirkesi( ya da üzüm sirkesi) 2 çorba kaşığı doğal zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kıyılmış fesleğen Hazırlanışı Keskin bir bıçakla kabakları çaprazlamasına 2,5 cm’lik parçalar halinde kesip, su dolu bir tencereye koyun. Tencereyi ateşe oturtup, kabakları iyice yumuşayana kadar (yaklaşık 5 dakika) kaynatın. Bu arada sosu hazırlamak için sarmısak ve tuzu bir havana koyup, sarımsağı iyice dövdükten sonra, tuzlu sarımsak püresini bir kaseye aktarın. Hardal, karabiber ve sirkeyi ekleyip, zeytinyağını azar azar ve çıparak katın. Tencereyi ateşten alıp, kabakları bir süzgeçte süzerek, soğuk suya tutun. Sularını yeniden iyice süzdürüp, 4 düz tabağa eşit miktarlarda koyun. Üstlerine kasedeki sosu boşaltıp, kıyılmış fesleğenleri serperek, bekletmeden servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.