ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Vinegret Soslu Kabak (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250844)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:18 AM

Vinegret Soslu Kabak
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
4 kişilik...

Malzemeler
500gr küçük boy kabak
1 diş ince kıyılmış sarımsak
Bir tutam tuz ve karabiber
1 tatlı kaşığı taneli hardal
½ tatlı kaşığı dijon hardalı
1 çorba kaşığı beyaz şarap sirkesi( ya da üzüm sirkesi)
2 çorba kaşığı doğal zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kıyılmış fesleğen

Hazırlanışı
Keskin bir bıçakla kabakları çaprazlamasına 2,5 cm’lik parçalar halinde kesip, su dolu bir tencereye koyun. Tencereyi ateşe oturtup, kabakları iyice yumuşayana kadar (yaklaşık 5 dakika) kaynatın. Bu arada sosu hazırlamak için sarmısak ve tuzu bir havana koyup, sarımsağı iyice dövdükten sonra, tuzlu sarımsak püresini bir kaseye aktarın. Hardal, karabiber ve sirkeyi ekleyip, zeytinyağını azar azar ve çıparak katın. Tencereyi ateşten alıp, kabakları bir süzgeçte süzerek, soğuk suya tutun. Sularını yeniden iyice süzdürüp, 4 düz tabağa eşit miktarlarda koyun. Üstlerine kasedeki sosu boşaltıp, kıyılmış fesleğenleri serperek, bekletmeden servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.