Tavada Çevrilmiş Kuşkonmaz, Bakla Ve Bezelye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavada Çevrilmiş Kuşkonmaz, Bakla Ve Bezelye![]() 2 porsiyon ![]() ![]() Malzemeler 10 dal kuşkonmaz 1 kap iç bakla (tuzlu suda haşlanmış) ½ kap bezelye (tuzlu suda haşlanmış) 2 çorba kaşığı tereyağı ½ limon 1 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı taze lor 2 yumurta Su 1 çorba kaşığı sirke Deniz tuzu Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı Tavada tereyağını eritin ve kuşkonmaz, bakla ve bezelyeyi çevirin Tavadan almadan üzerine az limon sıkın Suyu kaynatıp sirke koyun Yumurtaları bir tabağa kırarak ayrı ayrı suya bırakın Beyazları pişince sudan alın Kuşkonmazları tabağa yan yana dizin Üzerlerine bakla ve bezelyeyi koyun Lor peynirini ufalayın ve dereotunu serpin Üzerine yumurtaları koyup deniz tuzu ve karabiber ekerek servis yapın
|
|
|
|