Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
patlıcan, sarma, süzme, yoğurtlu

Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sarma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sarma





2 kemer patlıcan
2 kahve fincanı galeta unu
2 yumurta
100 gr süzme yoğurt
2 közlenmiş kırmızıbiber
Kekik
Kırmızı pul biber
Tuz

Kızartmak için
Ayçiçeği yağı

Süslemek için
Taze soğan

Süzme yoğurtlu patlıcan sarma:
Patlıcanları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin Tuzlu suda 30 dakika bekletip kurulayın Bir kasede galeta unu, ceviz içi ve tuzu karıştırın Başka bir kasede yumurtaları çırpın Ayçiçeği yağını geniş bir tavada ısıtın Patlıcan dilimlerini önce yumurtaya, sonra galeta unlu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün Süzme yoğurda, küp doğranmış közlenmiş kırmızıbiberleri, kekiği, tuzu karıştırın Patlıcan dilimlerinin uç kısımlarına yoğurtlu karışımdan paylaştırıp rulo şeklinde sarın Taze soğanın yeşil kısımlarıyla patlıcan rulolarını bağlayıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.