![]() |
Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sarma
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
2 kemer patlıcan 2 kahve fincanı galeta unu 2 yumurta 100 gr süzme yoğurt 2 közlenmiş kırmızıbiber Kekik Kırmızı pul biber Tuz Kızartmak için Ayçiçeği yağı Süslemek için Taze soğan Süzme yoğurtlu patlıcan sarma: Patlıcanları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin. Tuzlu suda 30 dakika bekletip kurulayın. Bir kasede galeta unu, ceviz içi ve tuzu karıştırın. Başka bir kasede yumurtaları çırpın. Ayçiçeği yağını geniş bir tavada ısıtın. Patlıcan dilimlerini önce yumurtaya, sonra galeta unlu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Süzme yoğurda, küp doğranmış közlenmiş kırmızıbiberleri, kekiği, tuzu karıştırın. Patlıcan dilimlerinin uç kısımlarına yoğurtlu karışımdan paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Taze soğanın yeşil kısımlarıyla patlıcan rulolarını bağlayıp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.