Kesme Bulamacı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kesme BulamacıMalzeme Miktar Gram Yapılışı ![]() Pekmez 1 su bardağı 250 Pekmez ile su tencereye konur,10 dakika kaynatılır Bulgur ,tarçın,karanfil ve yenibahar ilave edilerek pişirilir Bulgur yumuşayınca,az su ile ezilmiş un ve nişasta eklenerek karıştırılır Dövülmüş ceviz ve kavrulmuş susam da ilave edilerek koyulaşıncaya kadar pişirilir Koyulaşınca kaselere dökülür,soğuyunca servis edilir![]() Su 3 su bardağı 600 Malatya Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı 80 Tarçın 1 çubuk - Karanfil 5 tane - Yenibahar 1 tane - Un 1 tatlı kaşığı 4 Nişasta 1 tatlı kaşığı 4 Ceviz içi 1/4 su bardağı 25 NOT Susam 1/4 su bardağı 40 Şanlıurfa yöresinde yapılmaktadır Biraz daha un ve nişasta ilave edilerek koyu pişirilir,tepsilere dökülüp dondurulabilir Daha sonra kare şeklinde kesilerek nişastaya bulanır,ara sıra çevrilerek kurutulur Terledikçe nişastaya bulanır Kış için kurutulan bu |
|
|
|