ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kesme Bulamacı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250650)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:07 AM

Kesme Bulamacı
 
Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Pekmez 1 su bardağı
250
Pekmez ile su tencereye konur,10 dakika kaynatılır.Bulgur ,tarçın,karanfil ve yenibahar ilave edilerek pişirilir.Bulgur yumuşayınca,az su ile ezilmiş un ve nişasta eklenerek karıştırılır.Dövülmüş ceviz ve kavrulmuş susam da ilave edilerek koyulaşıncaya kadar pişirilir.Koyulaşınca kaselere dökülür,soğuyunca servis edilir.

Su 3 su bardağı
600
Malatya Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı
80
Tarçın 1 çubuk
-
Karanfil 5 tane
-
Yenibahar 1 tane
-
Un 1 tatlı kaşığı
4
Nişasta 1 tatlı kaşığı
4
Ceviz içi 1/4 su bardağı
25

NOT
Susam
1/4 su bardağı
40

Şanlıurfa yöresinde yapılmaktadır.Biraz daha un ve nişasta ilave edilerek koyu pişirilir,tepsilere dökülüp dondurulabilir.Daha sonra kare şeklinde kesilerek nişastaya bulanır,ara sıra çevrilerek kurutulur.Terledikçe nişastaya bulanır.Kış için kurutulan bu











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.