Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
domates, şilesi

Domates Şilesi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domates Şilesi



Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı

Domates 4 orta boy
500

Domatesler yıkanır,kabukları soyulur ve küçük küçük doğranırBir tencerede yağ ile domates 1-2 dakika kadar kavrulup üzerine sıcak su dökülürKaynayınca bulgur ve tuz ilave edilerek kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirilir(biraz sulu olması gerekir)Bekletmeden servis yapılarak tüketilir

Tereyağı yada margarin(erimiş) 8 yemek kaşığı
80
Su 7 su bardağı
1400
Malatya Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
320
Tuz 2 tatlı kaşığı
12

NOT
Porsiyon Adeti : 8

Tarif Bitlis Yöresinden alınmıştır"Şile Yöresel terim olup çeşit "Sulu Pilav"oalrak tanımlanmıştırIspanaklı,lahanalı ve soğanlı şile gibi çeşitleri vardırBulgur bekleme sırasında suyunu çekeceğinden hemen tüketilmeyecek ise su miktarı artırılmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.