ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Domates Şilesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250618)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:12 AM

Domates Şilesi
 
Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Domates 4 orta boy
500

Domatesler yıkanır,kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır.Bir tencerede yağ ile domates 1-2 dakika kadar kavrulup üzerine sıcak su dökülür.Kaynayınca bulgur ve tuz ilave edilerek kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirilir.(biraz sulu olması gerekir).Bekletmeden servis yapılarak tüketilir.

Tereyağı yada margarin(erimiş) 8 yemek kaşığı
80
Su 7 su bardağı
1400
Malatya Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
320
Tuz 2 tatlı kaşığı
12

NOT
Porsiyon Adeti : 8

Tarif Bitlis Yöresinden alınmıştır."Şile Yöresel terim olup çeşit "Sulu Pilav"oalrak tanımlanmıştır.Ispanaklı,lahanalı ve soğanlı şile gibi çeşitleri vardır.Bulgur bekleme sırasında suyunu çekeceğinden hemen tüketilmeyecek ise su miktarı artırılmalıdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.