![]() |
Domates Şilesi
Malzeme
Miktar Gram Yapılışı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Domates 4 orta boy 500 Domatesler yıkanır,kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır.Bir tencerede yağ ile domates 1-2 dakika kadar kavrulup üzerine sıcak su dökülür.Kaynayınca bulgur ve tuz ilave edilerek kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirilir.(biraz sulu olması gerekir).Bekletmeden servis yapılarak tüketilir. Tereyağı yada margarin(erimiş) 8 yemek kaşığı 80 Su 7 su bardağı 1400 Malatya Pilavlık Bulgur 2 su bardağı 320 Tuz 2 tatlı kaşığı 12 NOT Porsiyon Adeti : 8 Tarif Bitlis Yöresinden alınmıştır."Şile Yöresel terim olup çeşit "Sulu Pilav"oalrak tanımlanmıştır.Ispanaklı,lahanalı ve soğanlı şile gibi çeşitleri vardır.Bulgur bekleme sırasında suyunu çekeceğinden hemen tüketilmeyecek ise su miktarı artırılmalıdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.