![]() |
Çortu Toplaması... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çortu Toplaması...Malzeme Miktar Gram Yapılışı ![]() Malatya Köftelik Bulgur2 su bardağı 320 Tuz1/2 tatlı kaşığı 3 Su2 su bardağı 400 Un1/2 su bardağı 55 Lahana Turşusu- 500 Soğan1 orta boy 70 Margarin(erimiş)2/3 su bardağı 130 Kımızı biber1 tatlı kaşığı 2 Bulgur ve tuz geniş bir kaba konur ve 2 su bardağı sıcak su dökülerek üzeri kapatırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT Bitlis ve Van Yörelerinde yaygın olup,özellikle özel günlerde ve davetlerde yapılan önemli yemektir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|