![]() |
Çortu Toplaması...
Malzeme
Miktar Gram Yapılışı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malatya Köftelik Bulgur2 su bardağı 320 Tuz1/2 tatlı kaşığı 3 Su2 su bardağı 400 Un1/2 su bardağı 55 Lahana Turşusu- 500 Soğan1 orta boy 70 Margarin(erimiş)2/3 su bardağı 130 Kımızı biber1 tatlı kaşığı 2 Bulgur ve tuz geniş bir kaba konur ve 2 su bardağı sıcak su dökülerek üzeri kapatırılır.Bulgur kabarınca üzerine un ilave edilerek iyice yoğrulur.Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak iki avuz arasına yuvarlak şekil verilir,daha sonra yassıtılır.Turşu suyu,su ilavesiyle 6 su bardağına tamamlanır ve lahana turşusu ile birlikte tencereye konarak kaynatılır.Turşu kaynayınca hazırlana köfteler ilave edilerek 5 dakika sonra yavaşca karıştırılır,kaynadıktan sonra tencerenin kapağı açılır.Hafif ateşte 8-10 dakika kadar pişirilir.Diğer taraftan soğan soyulur,yıkanır ve küçük küçük doğranır.Yağ il soğan pembeleşinceye kadar kavrulur,ocaktan alınca kırmızıbiber ilave edilir ve suyu ile birlikte servis tabağına alınan köftelerin üzerine gezdirilir.Sıcak olarak servis yapılır. NOT Bitlis ve Van Yörelerinde yaygın olup,özellikle özel günlerde ve davetlerde yapılan önemli yemektir.Tarif Bitlis'ten alınmıştır.Turşu,çok ekşi ve su miktarı az ise su ilave edilir. Tuz miktarı,turşunun tuz oranına göre ayarlanmalıdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.