Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çanakkale, ege, otu, salatası, turp

Turp Otu Salatası (Çanakkale - Ege)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turp Otu Salatası (Çanakkale - Ege)




Malzemeler
  • 1 kilo turp otu
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limon
Yemek Tarifi

Ayıklanmış ve yıkanmış turp otları kaynayan su tenceresine bastırılır Yapraklar etli oldukları için fazla kaynatılmamalıdır (yumuşarsa lezzeti kaybolur) kalın sapları pişince süzülerek servis tabağına alınır Üzerine yağ ve limon koyunca yeşil yapraklar sararır Bu nedenle sofraya yeşil gelmek isteniyorsa son dakikaya kadar yağ, limon ve tuzu koyulmalıdır Ilık yenirse çok daha iştah açıcı olur Özellikle balık ile yenmesi iyi olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.