ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Turp Otu Salatası (Çanakkale - Ege) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250583)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:18 AM

Turp Otu Salatası (Çanakkale - Ege)
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler
  • 1 kilo turp otu
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limon
Yemek Tarifi

Ayıklanmış ve yıkanmış turp otları kaynayan su tenceresine bastırılır. Yapraklar etli oldukları için fazla kaynatılmamalıdır. (yumuşarsa lezzeti kaybolur) kalın sapları pişince süzülerek servis tabağına alınır. Üzerine yağ ve limon koyunca yeşil yapraklar sararır. Bu nedenle sofraya yeşil gelmek isteniyorsa son dakikaya kadar yağ, limon ve tuzu koyulmalıdır. Ilık yenirse çok daha iştah açıcı olur. Özellikle balık ile yenmesi iyi olur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.