Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, çanakkale, kılıç

Kılıç Balığı (Çanakkale)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kılıç Balığı (Çanakkale)




Malzemeler
  • Kılıç balığı 400 gr
  • Defne yaprağı 10 adet
  • Limon 2 adet
  • Zeytinyağı Yeşil zeytin 200 gr
  • Karabiber Kapari (mezecilerde bulunur) 100 gr
  • Tuz
Yemek Tarifi

Kılıç balığını yıkayıp bir süzgeçe süzün Sonra, keskin bir bıçakla kılçığını ve derisini yüzüp, çok ince dilimler halinde kesin ve geniş ve düz bir tabağa sadece bir kat olmak üzere dizin Diğer tarafta bir çanakta 4 kaşık zeytinyağı, 1 limon suyu, bir tutam tuz ve bir tutam biberle sos hazırlayıp, balıkların üzerine dökün Sonra da kaparileri, zeytinleri ve defne yapraklarını balıkların üzerine serpin Tabağı folyo ile örtüp, buzdolabının en soğutan bölmesinde sosu emmesi için 6-7 saat bekletin Servis yapmadan önce tabağı limon dilimleri ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.