ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kılıç Balığı (Çanakkale) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250581)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:19 AM

Kılıç Balığı (Çanakkale)
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler
  • Kılıç balığı 400 gr
  • Defne yaprağı 10 adet
  • Limon 2 adet
  • Zeytinyağı Yeşil zeytin 200 gr.
  • Karabiber Kapari (mezecilerde bulunur) 100 gr.
  • Tuz
Yemek Tarifi

Kılıç balığını yıkayıp bir süzgeçe süzün. Sonra, keskin bir bıçakla kılçığını ve derisini yüzüp, çok ince dilimler halinde kesin ve geniş ve düz bir tabağa sadece bir kat olmak üzere dizin. Diğer tarafta bir çanakta 4 kaşık zeytinyağı, 1 limon suyu, bir tutam tuz ve bir tutam biberle sos hazırlayıp, balıkların üzerine dökün. Sonra da kaparileri, zeytinleri ve defne yapraklarını balıkların üzerine serpin. Tabağı folyo ile örtüp, buzdolabının en soğutan bölmesinde sosu emmesi için 6-7 saat bekletin. Servis yapmadan önce tabağı limon dilimleri ile süsleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.