Kesme hamur: 1 yumurta, un, su ve biraz tuz ile hamur hazırlanır İnce olarak açılır, biraz kurumaya bırakılır Kurumaya başlayınca 4?e katlanır ve ince ince şeritler kesilir sonra onlar da dikine kesilip küçük kare şeklinde hamurlar elde edilir Bunlar iyice kurutulup kavanozda saklanırYeşil mercimeği yıkayıp üzerine su koyup haşlayın Mercimekler iyice yumuşamadan önce hamurunu atın Tuzunu da koyup, hamurlar yumuşayıncaya dek pişirin Çorba kıvamında olacak, çok suyunu çekerse sıcak su ilave edin Bir kaseye sarımsaklı yoğurt hazırlayın Bir kapta da tereyağında nane kızdırın Çorbayı servis edeceğiniz zaman her tabağın üzerine önce sarımsaklı yoğurdu gezdirin sonra da tereyağında naneyi gezdirin Mercimeğin suyu dökülmediği için çok besleyicidir Afiyet olsun…
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.