![]() |
Hamur Aşı (Çorum)
Malzemeler
Kesme hamur: 1 yumurta, un, su ve biraz tuz ile hamur hazırlanır. İnce olarak açılır, biraz kurumaya bırakılır. Kurumaya başlayınca 4?e katlanır ve ince ince şeritler kesilir sonra onlar da dikine kesilip küçük kare şeklinde hamurlar elde edilir. Bunlar iyice kurutulup kavanozda saklanır.Yeşil mercimeği yıkayıp üzerine su koyup haşlayın. Mercimekler iyice yumuşamadan önce hamurunu atın. Tuzunu da koyup, hamurlar yumuşayıncaya dek pişirin. Çorba kıvamında olacak, çok suyunu çekerse sıcak su ilave edin. Bir kaseye sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Bir kapta da tereyağında nane kızdırın. Çorbayı servis edeceğiniz zaman her tabağın üzerine önce sarımsaklı yoğurdu gezdirin sonra da tereyağında naneyi gezdirin. Mercimeğin suyu dökülmediği için çok besleyicidir. Afiyet olsun… |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.