Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bingöl, hedik, sulu

Sulu Hedik (Bingöl)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sulu Hedik (Bingöl)





Malzemeler
  • 2 su bardağı buğday
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 bardağı nohut
  • 2 sivri biber
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tepeli salça
  • Kuru reyhan
  • Pul biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • az tere yağı
Yemek Tarifi

Akşamdan buğday ve nohut ayrı kaplarda ıslatılır Yıkanıp tencereye alınır üstünü geçecek kadar su eklenip pişirilir Ayrı bir tencerede yağ eritilir içine ince kıyılan soğan ve biber eklenir kavrulur Un ve salça konur kavurmaya devam edilir Reyhan eklenir Ocaktan alınan karışım ayrı bir tencerede pişen nohut ve buğday üzerine eklenir İyice kaynatılır , kıvamını bulunca ocaktan alını Arzu edilirse limon tuzuda eklenebilirAfiyet olsun

NOT? Bazen bu çorbaya taze fasulyede ekleyebilirsiniz reyhan yerine kekikte kulanabilirsiniz Genelde bu yemek ilk baharda yapılır Yanında taze tandır ekmeği ve yeni çıkmış bahçe soğanıyla servis yapılır Bazen de diş hediğine çağırırlar komşular

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.