![]() |
Sulu Hedik (Bingöl)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler
Akşamdan buğday ve nohut ayrı kaplarda ıslatılır. Yıkanıp tencereye alınır üstünü geçecek kadar su eklenip pişirilir. Ayrı bir tencerede yağ eritilir içine ince kıyılan soğan ve biber eklenir kavrulur. Un ve salça konur kavurmaya devam edilir. Reyhan eklenir. Ocaktan alınan karışım ayrı bir tencerede pişen nohut ve buğday üzerine eklenir. İyice kaynatılır , kıvamını bulunca ocaktan alını. Arzu edilirse limon tuzuda eklenebilir.Afiyet olsun. NOT? Bazen bu çorbaya taze fasulyede ekleyebilirsiniz. reyhan yerine kekikte kulanabilirsiniz. Genelde bu yemek ilk baharda yapılır. Yanında taze tandır ekmeği ve yeni çıkmış bahçe soğanıyla servis yapılır . Bazen de diş hediğine çağırırlar komşular |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.