07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bolu Yöresi’Ne Ait Mengen Pilavı
Bolu Yöresine Ait Mengen Pilavı
MALZEMESi:
Yarım kg pirinç, 250 gr kuşbaşı kuzu eti, 1 bardak dolusu tereyağı, 1 bardak dolusu ince kıyılmış mantar, 2 baş soğan,3 adet domates, 8 bardak et suyu, 1 kaşık şeker, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 demet dereotu, 1 bardak kadar ceviz içi, tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
Haşladığınız pirinçleri tuzu, ılık suda bir saat bekletin Soğuk su ile iyice yıkayıp, süzgece alın Tencereyi ateşe koyup yağın bir kısmını alın, kızdırın çentilmiş soğanları ve eti ekleyin, karıştırın Birkaç dakika kavurduktan sonra et suyunu boşaltın, üzerinde oluşan köpüğü alın, yarım saat kaynatın Sonra pirinci, şekeri, tuzu, biberi ekleyin 15 dakika ağır ateşte pişirin Kalan yağı tavada kızdırıp üzerine dökün, kapağı iyice kapatıp bir süre sonra kekiği, dereotunu ve cevizi üzerine serpin Karıştırın ve servis yapın
|
|
|