ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Bolu Yöresi’Ne Ait Mengen Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250524)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:28 AM

Bolu Yöresi’Ne Ait Mengen Pilavı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpgBolu Yöresine Ait Mengen Pilavı

MALZEMESi:
Yarım kg. pirinç, 250 gr. kuşbaşı kuzu eti, 1 bardak dolusu tereyağı, 1 bardak dolusu ince kıyılmış mantar, 2 baş soğan,3 adet domates, 8 bardak et suyu, 1 kaşık şeker, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 demet dereotu, 1 bardak kadar ceviz içi, tuz ve karabiber.
YAPILIŞI:
Haşladığınız pirinçleri tuzu, ılık suda bir saat bekletin. Soğuk su ile iyice yıkayıp, süzgece alın.Tencereyi ateşe koyup yağın bir kısmını alın, kızdırın çentilmiş soğanları ve eti ekleyin, karıştırın.Birkaç dakika kavurduktan sonra et suyunu boşaltın, üzerinde oluşan köpüğü alın, yarım saat kaynatın Sonra pirinci, şekeri, tuzu, biberi ekleyin. 15 dakika ağır ateşte pişirin. Kalan yağı tavada kızdırıp üzerine dökün, kapağı iyice kapatıp bir süre sonra kekiği, dereotunu ve cevizi üzerine serpin. Karıştırın ve servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.