Öküz Helvası ( Alanya) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Öküz Helvası ( Alanya)MALZEMELER • 3 su bardağı üzüm pekmezi • 3 su bardağı un • 1 5 bardak su• yrm çay bardağı zeytinyağ • 3-4 kaşık tereyağ YAPILIŞI su,pekmez ve z yağı derin bir teflon tencerede kaynatılır 2 kepçesi kıvam için ayrılır;kalanına un azar azar eklenerek topaklanmasını engellemek için hızlı hızlı karıştırılır yoğunlaşmaya başladığında topaklar gitmezse ayrılan karışım eklenebilir![]() ![]() yumuşak bir hamururmsu kıvam ile oldukça koyu bir renk alana kadar karıştırılır kaşığa yapışmaması için kızgın tereyağına sık sık kaşık batırılmalıdır;ipucukıvam aldığında yassı bir servis tabağına içi çukur bir havuz şeklinde yapılır o havuza kızgın tereyağı dökülerek servise hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|