Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alanya, helvası, öküz

Öküz Helvası ( Alanya)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Öküz Helvası ( Alanya)






MALZEMELER
• 3 su bardağı üzüm pekmezi
• 3 su bardağı un
• 15 bardak su
• yrm çay bardağı zeytinyağ
• 3-4 kaşık tereyağ

YAPILIŞI
su,pekmez ve zyağı derin bir teflon tencerede kaynatılır2 kepçesi kıvam için ayrılır;kalanına un azar azar eklenerek topaklanmasını engellemek için hızlı hızlı karıştırılıryoğunlaşmaya başladığında topaklar gitmezse ayrılan karışım eklenebiliryumuşak bir hamururmsu kıvam ile oldukça koyu bir renk alana kadar karıştırılırkaşığa yapışmaması için kızgın tereyağına sık sık kaşık batırılmalıdır;ipucu
kıvam aldığında yassı bir servis tabağına içi çukur bir havuz şeklinde yapılır o havuza kızgın tereyağı dökülerek servise hazırlanır


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.