![]() |
Öküz Helvası ( Alanya)
MALZEMELER • 3 su bardağı üzüm pekmezi • 3 su bardağı un • 1.5 bardak su • yrm çay bardağı zeytinyağ • 3-4 kaşık tereyağ YAPILIŞI su,pekmez ve z.yağı derin bir teflon tencerede kaynatılır.2 kepçesi kıvam için ayrılır;kalanına un azar azar eklenerek topaklanmasını engellemek için hızlı hızlı karıştırılır.yoğunlaşmaya başladığında topaklar gitmezse ayrılan karışım eklenebilir...yumuşak bir hamururmsu kıvam ile oldukça koyu bir renk alana kadar karıştırılır.kaşığa yapışmaması için kızgın tereyağına sık sık kaşık batırılmalıdır;ipucu kıvam aldığında yassı bir servis tabağına içi çukur bir havuz şeklinde yapılır o havuza kızgın tereyağı dökülerek servise hazırlanır.... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.