![]() |
Mücezza (İstanbul) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mücezza (İstanbul)![]() Malzemeleri: 350 gram kuşbaşı koyun eti 1 orta boy soğan 7-8 yaprak pazı 1 orta boy pancar Birer çay kaşığı karabiber ve kimyon Yarımşar çay kaşığı kişniş, Mercimek büyüklüğünde damla sakızı, Tarçın 3 Çorba kaşığı yoğurt Yapılışı: Kuş başını 2 su bardağı su ile bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Pişmekte olan kuşbaşına ince kıyılmış soğanı, pazı ve pancarı ekleyin ![]() ![]() Sebzelerin pişmesine yakın, yoğurda 2 kaşık yemek suyundan koyup karıştırarak ılıtın ve yavaşça yemeğe ekleyin, karıştırmaya devam edin ![]() Sebzeler yumuşayınca yemeğiniz hazır demektir ![]() ![]() Not: Yoğurt bu leziz yemeğe mayhoş bir çeşni katar Miktarı biraz artırmayı deneyin ![]() ![]() mayhoş tatları sevenler için geçerli ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|